Pensiunile Iuli's Home.
La Iuli's Home, ne propunem să oferim oaspeților noștri o experiență autentică, relaxantă și memorabilă în inima naturii, la poalele Munților Bucegi. Ne dorim să creăm un refugiu departe de agitația urbană, unde fiecare vizitator să se simtă ca acasă, înconjurat de frumusețea și liniștea peisajelor montane.
Viziune:
Visăm ca Iuli's Home să devină o destinație de referință pentru cei care caută să își reconecteze sufletul cu natura. Prin dezvoltarea continuă a facilităților și menținerea unui standard ridicat de ospitalitate, vrem să contribuim la promovarea turismului sustenabil în zona Munților Bucegi și să fim un exemplu de armonie între confort și respectul pentru mediul înconjurător.
Pensiunile Iuli's Home
O GURĂ DE RAI LA POALELE BUCEGILOR
Localizat într-un cadru natural de excepție de la poalele Masivului Leaota – Munții Bucegi, Ansamblul turistic Iulis Home reprezintă o oază de de relaxare și bună dispoziție.
Iuli’s Home- Liniște, intimitate, confort
Facilități la standarde ridicate, pentru cele mai rafinate gusturi!
La Runcu, una dintre cele mai frumoase și bogate comune dâmbovițene, la hotarul dintre civilizație și sălbăticie, resortul Iuli’s Home își așteaptă oaspeții. Accesul este facil, venind pe DN 71, din Fieni, oraș situat la jumătatea distanței dintre Târgoviște și Sinaia; traseul continuă aproximativ 10 kilometri, pe un încântător drum, asfaltat, menținut în stare foarte bună. Se poate ajunge și prin Pietroșița (DN 71) -Dealu Frumos, tot pe drum asfaltat, străbătând o zonă în care Bunul Dumnezeu a lăsat tot ce a avut mai bun și mai frumos. Venind de această dată dinspre Pitești, prin Câmpulung-Muscel (DN 72 A, pe Valea Dâmboviței), un alt traseu de o frumusețe rară începe la Izvoarele- comuna Voinești și continuă prin Pietrari- Bărbulețu- Râu Alb- Runcu. Este o rută care testează puțin îndemânarea șoferilor, dar minunăția locurilor merită efortul.
Odată ajuns în Runcu, drumul aproape că te duce singur la cel mai nou și mai modern complex turistic ridicat la poalele Leaotei. Exact acolo unde începe împărăția codrilor seculari, în liniștea muntelui, pe malul Ialomicioarei cu ape repezi și curate, a fost ridicat resortul de cinci stele- Iuli’s Home. Perfect integrat din punct de vedere arhitectural în peisajul splendid, oricine ajunge să îi calce pragul înțelege că acolo unde a fost așezată „piatră pe piatră”, a fost pus și suflet. Pentru turiștii care caută o clipă de liniște, este locația ideală de odihnă și relaxare, departe de ambuteiajele din trafic și vacarmul cotidian. La fel de bine, pentru oaspeții cu spirit de aventură, poate fi punctul de plecare pe trasee superbe, la bordul autovehiculelor 4×4 din dotarea complexului. Leaota, recunoscut drept cel mai nepoluat masiv muntos din Europa, străbătut de poteci și drumuri ce dăinuie din veacurile de început ale transhumanței, este accesibil turiștilor cu minime abilități de off-road.
La numai câțiva kilometri distanță, pe un drum forestier pietruit care șerpuiește pe lîngă albia Ialomicioarei, se ajunge la Mănăstirea Runcu. Un colț de Rai vegheat de Piscul Românescu, unde poate fi vizitată biserica purtând Hramul Adormirea Maicii Domnului. Tot aici pot fi găsite produse naturiste de cea mai bună calitate preparate de măicuțe. Pot fi urmate, la fel de bine, pitoreștile trasee „dintre văi”, sălbatice și nealterate de trecerea omului.
La cerere, pot fi organizate excursii la cele mai atractive obiective turistice din Munții Bucegi, aflate la numai o oră de mers cu mașina: Peștera Ialomiței, una dintre cele mai renumite și spectaculoase din țară, recent reamenajată, și mănăstirea cu același nume, situate în Platoul Padina-Peștera. La fel de bine, traseele pot fi continuate spre Sinaia ori Piatra Arsă-Babele.
Resortul dispune de 3 cabane, fiecare avand cinci camere duble cu baie proprie, TV, frigider, conexiune la Internet. Oaspeții au la dispoziție un living generos, în suprafață de 70 de metri pătrați, terasă, foișor cu grătar și apă curentă, ciubăr încălzit, saună. Sunt asigurate suficiente locuri de parcare, iar copiii pot zburda nestingheriți pe gazonul bine întreținut. În zonă abundă produsele culinare tradiționale autentice.
Comuna Runcu
Comuna se află în zona montană din nordul județului, în valea râului Ialomicioara, până aproape de muntele Orlea, la 36 km de orașul Târgoviște și la 8 km de Fieni (orașul cel mai apropiat), întinzându-se pe o suprafață de 79,1 km². Localități și comune vecine sunt: la răsărit satul Dealu-Frumos din comuna Pietrosita și satul Dealu Mare, comuna Buciumeni; la apus satul Râu-Alb, comuna Bărbulețu și comuna Pucheni; la miazăzi, orașul Fieni, iar la miazănoapte vechea graniță din masivul Bucegi. Față de reședința comunei, cel mai îndepărtat este satul Brebu – la o distanță de 7 km.
Principala cale de comunicație este șoseaua județeană DJ712A, care urcă de la Fieni din DN71 pe valea Ialomicioarei, apoi trece spre vest în valea Râului Alb către Râu Alb de Jos și Voinești pe DN72A și valea Dâmboviței.
În general, perimetrul comunei este delimitat: la nord de muntele Orlea și înălțimile adiacente, la răsărit de Plaiul Oilor, la sud de orașul Fieni și la apus de Plaiul Domnesc.
Potrivit datelor din evidența primăriei, în anul 2007 Runcu avea o suprafață de 7915 ha, din care peste 4950 ha fond forestier, incluzând și masivul Leaota si munții învecinați. Suprafața neîmpădurită, care se ridică la 2670 ha, este formată din: pășuni 1328 ha, fânețe 1085 ha, livezi de pomi fructiferi 209 ha și arabil circa 48 ha.